Blog
arrow_drop_up arrow_drop_down

Mag je haken in het vliegtuig?

“Ik wil haken in het vliegtuig. Mag mijn haaknaald mee?”

De haaknaald staat niet op de lijst met verboden artikelen. Voorwerpen met een scherpe punt mag je uit veiligheidsoverwegingen niet meenemen in jouw handbagage. Logisch. Het gaat immers om jouw veiligheid en de veiligheid van jouw medepassagiers. Des te fijner de haaknaald, des te scherper deze is. Afhankelijk van de maat kan de haaknaald als voorwerp worden gezien, waarmee je een ander kunt verwonden. Dan bestaat het risico dat je de haaknaald niet mee mag nemen. De vraag is dus niet zo 1, 2, 3 met ja of nee te beantwoorden.

In LOVE with YARN

YARN, in het Nederlands garen, vormt de basis van ieder haak- en breiproject. Er zijn heel veel mooie garens te koop, maar NIETS en dan ook echt NIETS komt in de buurt van het garen wat je zelf maakt. Alleen daarin zit jouw PASSIE en jouw CREATIVITEIT.

BLEND #1

BLEND #1 bestaat uit een mix van pasteltinten in de kleuren zeeblauw, blauw, zacht groen, blauwgrijs en paars. De verschillende kleuren wol zijn willekeurig op het mengbord aangebracht. Ze zijn deels gemengd, waardoor de kleuren een geheel vormen met elkaar. In dit artikel laat ik je zien hoe deze wol een draad wordt, zodat jij ook geïnspireerd wordt om zelf aan de slag te gaan.

RECEPT VOOR GAREN #1

Garens maken is een creatief proces. Je weet nooit van te voren hoe het exact uitpakt. Het kan tegenvallen of meevallen, en soms overtreft het zelfs je verwachtingen. Door te experimenteren leer je. Hou jij er ook zo van om nieuwe dingen te leren?

Gesponnen draden, die je over hebt, kun je gebruiken om mee te experimenteren. Zo ontstond dit garen. Ik wilde proberen of ik er nog iets leuks van kon maken. Niet van te voren bedacht, maar gewoon spontaan ontstaan. Dat vind ik zelf de leukste draadjes.

ADDICLICK BASIC

vs

ADDICLICK LACE

AddiClick is de naam van de verwisselbare rondbreinaalden van het merk Addi. Verwisselbaar betekent dat de naalden en kabels los van elkaar gebruikt en onderling gewisseld kunnen worden. Je kiest de naaldpunten (in de juiste maat) en de kabel die je nodig hebt, en verbindt deze aan elkaar. De naaldpunten en kabels worden aan elkaar verbonden door middel van een bajonetsluiting. Je klikt de naaldpunten en kabel in elkaar. Meerdere kabels kun je aan elkaar verbinden met een connector. Je kunt zo een langere kabel maken. Met een connector kun je ook het breiwerk afsluiten. Je koppelt de naaldpunten los, en verbindt de connector aan de kabel.

beginnen met spinnen