26 april 2020 

Eucalan

Eucalan is een heerlijk wasmiddel, waarmee je kwetsbare kledingstukken kunt wassen. De meeste mensen kennen het vooral als wolwasmiddel, maar daarmee doe je het product te kort. Je kunt het namelijk gebruiken voor alle soorten textiel. Het ruikt heerlijk, én het is ook nog eens handig in gebruik. Je hoeft het namelijk niet uit te spoelen.

Aan Eucalan is lanoline toegevoegd. Lanoline, ook wel wolvet genoemd, is het natuurlijke vet uit de vacht van een schaap. Dit natuurproduct helpt vezels op natuurlijke wijze te beschermen, en het zorgt ervoor dat jouw kleding minder statisch wordt.

 

Geuren

Eucalan is verkrijgbaar in verschillende geuren, waaronder ook een geurloze variant. Het kiezen van een geur is persoonlijk. Je kunt genieten van een geur, maar je kunt er ook (over)gevoelig voor zijn. Naast jouw persoonlijke voorkeur voor een geur, kun je ook kijken naar de werking. Je kunt hierbij denken aan een antibacteriële of insecten werende werking.

Je kunt kiezen uit de volgende geuren:

  • Eucalyptus
  • Lavendel
  • Grapefruit
  • Jasmijn
  • Naturel

Eucalyptus is geparfumeerd met de etherische olie van eucalyptus. Eucalyptus olie heeft een insecten werende werking. Het beschermt jouw textiel tegen motten en vlooien.

Lavendel is geparfumeerd met de etherische olie van lavendel. Lavendel olie heeft, net als eucalyptus olie, een insecten werende werking. Daarnaast heeft lavendel olie antibacteriële eigenschappen.

Grapefruit is geparfumeerd met de etherische olie van grapefruit. Grapefruit olie heeft antibacteriële eigenschappen. Dit is vooral nuttig bij het wassen van kleding die in aanraking komt met de huid.

Jasmijn is geparfumeerd met de etherische olie van de nachtjasmijn. Jasmijn olie werkt, net als grapefruit olie, antibacterieel.

Naturel is ongeparfumeerd. Deze variant is geschikt voor mensen met een gevoeligheid voor geur.

 

Werkwijze

Je kunt Eucalan voor handwas en machinewas gebruiken. De meeste mensen gebruiken het voor het wassen van haakwerk of breiwerk. Ze kiezen om deze reden vaak voor handwas.  Met Eucalan is dat een fluitje van een cent. Je hoeft het namelijk ná het wassen niet uit te spoelen.

Vul de waskom met lauwwarm water, en voeg Eucalan toe. Gebruik ongeveer 5 ml op 4 liter water. Leg het te wassen item voorzichtig in het bad met Eucalan, en laat het voor minimaal 15 minuten weken. Het liefst nog langer. Vervolgens haal je het artikel uit het water, en knijp je voorzichtig het overtollige water eruit. Wikkel het in een handdoek, zodat het overtollige water door de handdoek wordt opgenomen, en laat het liggend drogen. Vermijd direct zonlicht.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down