Handwerk op Fuerteventura, een beknopt reisverslag.
arrow_drop_up arrow_drop_down
22 augustus 2019 

Handwerk op Fuerteventura

Tijdens mijn vakantie bezocht ik, samen met mijn gezin, Casa Santa Maria in Betancuria. Ik was namelijk erg nieuwsgierig naar het handwerk op Fuerteventura. Ga jij op vakantie? Dan loont het de moeite om eens op zoek te gaan naar handwerk uit die streek.

Casa Santa Maria is een prachtig gerenoveerd plattelandshuis in Betancuria. In de pittoreske tuin kun je heerlijk wandelen. Ook zie je er ambachtslieden aan het werk terwijl ze traditioneel handwerk maken.

Vaas met opschrift Casa Santa Maria Betancuria

Tijdens ons bezoek werd het weven gedemonstreerd. Op de foto hieronder zie je geweven stof in wording. De man, die het maakt, genoot even van zijn pauze in de warme zon. Naast de man stond een oud spinnewiel (niet op de foto). Garens die je zelf hebt gesponnen kun je in jouw haak- en breiwerk verwerken, maar je kunt er ook mee weven.

Handwerk op Fuerteventura. Demonstratie weven in Casa Santa Maria Betancuria

Naast hem zat een vrouw te borduren. Uit linnen stof had ze vierkanten gesneden. Deze vierkanten worden versierd met traditioneel ajour borduurwerk. In het borduurwerk zijn de molens verwerkt, die symbool staan voor het leven op Fuerteventura.

Handwerk op Fuerteventura. Borduren in Casa Santa Maria Bentancuria

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen