15 augustus 2020 
in Breien

Kussen Romy: een prachtig breipatroon met handgeverfd garen

Soms kun je overvallen worden door een patroon. Het breiwerk, de afkortingen in de tekst, of de symbolen in de teltekening… Het ziet er vaak ingewikkelder uit dan het in feite is.
Onthoud goed… Een breisteek, hoe complex deze misschien ook lijkt, is opgebouwd uit een aantal basissteken. Je hoeft deze alleen nog maar te combineren. Vanuit daar kunnen prachtige (nieuwe) stekenpatronen ontstaan.
Dit kussen is onderdeel van het Online Programma ‘een Steek per Week Breien’. In dit programma leer je iedere week een nieuwe breisteek. Aan het einde van iedere maand ontvang je een patroon waar de steken van die maand in verwerkt zijn. Kussen ‘Romy’ is het breipatroon van de maand juli.

Over het kussen

De voorzijde van het kussen bestaat uit 4 verschillende stekenpatronen die gecombineerd worden, waardoor er verticale banen in het breiwerk ontstaan. Tussen de stekenpatronen zijn banen in averechte tricotsteek verwerkt. Dit zorgt voor extra elasticiteit van het breiwerk. Zoals je kunt zien zijn de steken aan de voorzijde van het kussen ‘open’ van structuur, waardoor het mooi is om een bijpassende binnenhoes te gebruiken. Voor dit kussen heb ik een kussenhoes gemaakt van donkerbruin katoen.
Kussen Romy (voorkant)
De achterkant van het kussen is gebreid in een honingraat steek, en dit levert een weefsel op met een prachtige structuur.
Kussen Romy (achterkant)

Handgeverfd garen

Dit kussen is gebreid met handgeverfd garen, en dit bestaat uit een mix van 50% wol / 50% acryl. Het garen is geverfd door gebruik te maken van avocado pitten en schillen. Hierdoor ontstaat een prachtige champagne kleur. Over dit verfproces schreef ik al eerder een artikel.
Garen geverfd met avocado pitten en schillen

Online Programma ‘een Steek per Week Breien’

Dit breipatroon is onderdeel van het Online Programma ‘een Steek per Week Breien’. In dit programma leer je iedere week een nieuwe breisteek. Aan het einde van iedere maand ontvang je een patroon waar de steken van die maand in verwerkt zijn. Het programma duurt 1 jaar, en is op 1 januari 2020 gestart. Kussen ‘Romy’ is het breipatroon van de maand juli.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down