5 juni 2021 

Pesto met snijbiet, radijsloof, spinazie en rucola

Ik ben dol op pesto, en de zelfgemaakte is en blijft toch echt de lekkerste. Je kunt daar allerlei soorten bladgroenten voor gebruiken, mits ze maar rauw gegeten kunnen worden. Deze groenten komen uit eigen tuin. Voor deze pesto heb ik gebruik gemaakt van snijbiet (18 gram), radijsloof (9 gram), spinazie (6 gram) en rucola (7 gram).

 

Ingrediënten:

  • 40 gram bladgroenten (een mix van snijbiet, radijsloof, spinazie en rucola)
  • 40 gram Pecorino Romano, geraspt
  • 40 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • flinke scheut extra vergine olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer, blender, of keukenmachine nodig. Ik gebruikte mijn blender.
  • Gebruik je ongeroosterde pijnboompitten? Dan kun je deze zelf roosteren in de pan op matig vuur. Haal ze van het vuur zodra ze lichtbruin beginnen te kleuren. Geroosterde pijnboompitten geven extra smaak aan de pesto.
  • Rasp de kaas (Pecorino Romano), en snijd de knoflook fijn.
  • Doe de bladgroenten, kaas, pijnboompitten en knoflook in de blender. Schenk daar een flinke scheut olijfolie bij, en maal het fijn. Voeg eventueel extra olijfolie toe om de pesto lekker smeuïg te maken. Eet smakelijk.

 

Pesto met snijbiet, radijsloof, spinazie, rucola

Pesto met snijbiet, radijsloof, spinazie, rucola

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down