%%title%% Zachte merinowol in prachtige kleuren
arrow_drop_up arrow_drop_down
28 augustus 2019 

Urth Yarns: Uneek Fingering

Het garen Uneek Fingering van Urth Yarns is een handgeverfd garen van 100% merinowol. Het garen is op een speciale manier geverfd. Als je ermee gaat haken of breien ontstaan er automatisch kleurrijke strepen in het handwerk.

 

Diervriendelijk

De garens van Urth Yarns worden diervriendelijk geproduceerd. Ze zijn mulesing vrij. Ga nu niet meteen googelen op ‘mulesing’, want dan komen er de meest gruwelijke beelden tevoorschijn. Deze beelden kunnen echt schokkend zijn. Mulesing is het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit is een methode om een voor schapen vaak dodelijke infectie door vliegen (myiasis) te voorkomen. Merinoschapen hebben diepe huidplooien, en deze zorgen voor een grotere wolproductie. Het zijn vooral de merinoschapen in warmere gebieden, die gevoelig zijn voor deze infecties. Mulesing is een effectieve methode om de infectie te voorkomen. Het is een pijnlijke behandeling, die uit kostenoverwegingen meestal onverdoofd wordt uitgevoerd. Voor de productie van dit garen is geen mulesing toegepast.

 

Verbetering van de aarde en leefomgeving

Er wordt een boom geplant in Afrika voor iedere streng die verkocht wordt. Het planten van bomen voorkomt niet alleen bodemaantasting. Het zorgt ook voor eten, verkoopbare producten, en brandhout voor gezinnen. Zij kunnen hun inkomen verhogen met 400%. Het garen worden handgeverfd door vrouwen die geen plaats op de arbeidsmarkt hebben. Door het kopen van Urth Yarns draag je bij aan de verbetering van de aarde en leefomgeving.

 

Collectie

Uneek Fingering is te koop in verschillende kleuren. De kleurcombinaties zijn prachtig, waardoor het zelfs lastig kan zijn een keuze te maken. Het garen is te bestellen via de webshop.

Productspecificaties:

  • 100% extrafine superwash merinowol
  • 100 gram = 400 meter
  • Naalddikte: 2,25 – 3,25 mm

 

SHOP ONLINE

Over de schrijver
Reactie plaatsen